Activiteiten

Activiteiten

Hieronder vindt u activiteiten die wij (mede) organiseren en/of ondersteunen.

Gilde Kiste Trui

Gilde Kiste Trui

Kiste Trui
Wij zijn aangesloten bij het restaurantgilde van Kiste Trui. Klik hier voor meer informatie over dit Gilde.

Schenk “de Schat van Kiste Trui”
‘t Gilde van Kiste Trui biedt u de mogelijkheid tot het geven van een uniek geschenk.
Een fraai verpakt schatkistje, gevuld met duiten in drie waarden, geeft de ontvanger de gelegenheid om bij de aangesloten Gildeleden de rekening te voldoen.

“Geven is misschien nog wel leuker dan krijgen”
Al weer meer dan 10 jaar is bij de leden van ’t RestaurantGilde van Kiste Trui de Schat van Kiste Trui verkrijgbaar. Een heus schatkistje, gevuld met Duiten in drie waarden. Een en ander met een knipoog naar het verleden toen Kiste Trui op zoek was naar de schatkist van de graven Lodewijk en Hendrik van Nassau (slag op de Mookerheide 1574).
Met deze Duiten kan de rekening bij de aangesloten Gildeleden worden voldaan.
Duizenden van deze “schatkistjes” vonden, via gulle gevers, hun weg naar blije ontvangers bij verjaardagen, recepties en andere gelegenheden.

Winteractie
In de periode die loopt vanaf 15 november tot en met 31 december 2017 ontvangt elke koper van een Schatkist met een inhoud van minimaal € 50,00 een mooie fles wijn.
De fles kan met de Schatkist worden meegegeven, maar kan ook uitstekend zelf worden opgedronken.

 

 

Huys te Moock

Huys te Moock

Doel van de Stichting: Het in de herinnering terugbrengen van de lokale geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog in en rond Mook en Middelaar (Noord Limburg). Tevens probeert de Stichting de plaatselijke historische verhalen en legendes uit deze periode onderdeel te laten uitmaken van ons regionaal cultuur-historisch erfgoed.

Waarom: De Tachtigjarige Oorlog (1568 tot 1648) is, met de vrede van Münster, de kraamkamer geweest voor de vorming van de Nederlandse staat. De krijgshandelingen en gebeurtenissen in die periode in en rond Mook en Middelaar zijn hier nadrukkelijk onderdeel van geweest. Dit hoort tot ons cultureel besef en moeten we koesteren.

Voor wie interessant: Ten eerste natuurlijk voor de inwoners van deze regio maar ook voor toeristen en bezoekers van onze prachtige omgeving met de Mookerheide, de St. Jansberg en de Maasvallei. Maar natuurlijk vooral voor onze kinderen en daarmee voor alle  basisschoolklassen van Nederland.

Kunst op Smaak

Kunst op Smaak

Plasmolen: Kunst op Smaak
Wederom werken horecaondernemers Plasmolen en kunstenaars van de Kunstgroep Kolonie Plasmolen samen. Voor het project ‘Plasmolen: Kunst op Smaak’ tekenden de partijen een samenwerkingsovereenkomst tot 1 november 2017.

Achtergrond
Plasmolen heeft al vele jaren een rijke kunstenaarshistorie waarmee ze zich graag profileert. Daarnaast is Plasmolen een toeristische trekpleister met dynamische horecaondernemingen.

Een samenwerking tussen de ondernemers en de actieve kunstgroep Kolonie Plasmolen lag voor de hand. Deze keer gaan 6 horecaondernemers en 7 kunstenaars met elkaar in zee. De kunstenaars stellen hun kunst beschikbaar en de horecaondernemers hun ruimte.

Voor een ideaal avondje uit kunnen gasten de komende tijd genieten van kunst en van een culinaire maaltijd in een van de aangename ambiances in Plasmolen.

Amusetour “Plasmolen Kunst op Smaak”
In zes restaurants in en om Plasmolen exposeren 7 kunstenaars van Kunstgroep KP van november t/m april hun werk. Deze samenwerking tussen kunstenaars en horeca gaat haar tweede expositieronde in. Op zondag 28 mei 2017 van 11.00 tot 16.00 uur vindt dan ook voor de 3de keer de aftrap van deze expositieronde plaats met een de AMUSETOUR. In de  zes restaurants kunnen bezoekers voor 10 euro een amuse-strippenkaart kopen en daarmee op deze locaties genieten van kunst en een lekker hapje.

De deelnemende kunstenaars zullen die dag op de locaties aanwezig zijn.

Bij de Plasmolense Hof exposeren Ida Tervoort en Bea Evers (schilderijen)

Smaakparels

Smaakparels

Smaakparels

Smaakparels is een initiatief van food- en agri-ondernemers in de Top van Limburg.

Achtentwintig bedrijven die allemaal de streek en hun streekproducten willen promoten hebben zich al aangesloten bij ‘Smaakparels’. De bedrijven zijn zeer divers, van restaurant tot agrariër en van boerderijwinkel tot minicamping. Maar een ding hebben zij gemeen: zij willen graag samenwerken en de deuren voor u als bezoeker openstellen. Ze ontwikkelen samen leuke programma’s, arrangementen en doen mee aan publieksactiviteiten in de regio.

‘Het Smaakparelsnoer’
Voor de toerist maar ook voor bewoners van de Top van Limburg is ‘Smaakparels’ een lekkere kennismaking met een prachtige gebied met bijzondere natuur.
De bedrijven zijn trots op hun ambachtelijke product en dat willen ze graag uitdragen.
Wat ons betreft noemen we deze bedrijven die aan, of dicht in de buurt van de N271 liggen, voortaan het  ‘Smaakparelsnoer’.

Smaakbeleving
Bezoek de ‘Smaakparels’ om meer te weten te komen over hun bedrijf. Voel, ruik en proef hun producten, boek een arrangement of fiets een Smaakparelroute.

Voor meer informatie kijk op www.smaakparels.nl