Activiteiten

Activiteiten

Hieronder vindt u activiteiten die wij (mede) organiseren en/of ondersteunen.

 

6 Juni: Aspergefeest

6 Juni: Aspergefeest

Zomersessies

Zomersessies

Gilde Kiste Trui

Gilde Kiste Trui

Kiste Trui
Wij zijn aangesloten bij het restaurantgilde van Kiste Trui. Klik hier voor meer informatie over dit Gilde.

Klik hier voor onze nieuwe Gildekrant met alle informatie! 

Schenk “de Schat van Kiste Trui”
‘t Gilde van Kiste Trui biedt u de mogelijkheid tot het geven van een uniek geschenk.
Een fraai verpakt schatkistje, gevuld met duiten in drie waarden, geeft de ontvanger de gelegenheid om bij de aangesloten Gildeleden de rekening te voldoen.

“Geven is misschien nog wel leuker dan krijgen”
Al weer meer dan 10 jaar is bij de leden van ’t RestaurantGilde van Kiste Trui de Schat van Kiste Trui verkrijgbaar. Een heus schatkistje, gevuld met Duiten in drie waarden. Een en ander met een knipoog naar het verleden toen Kiste Trui op zoek was naar de schatkist van de graven Lodewijk en Hendrik van Nassau (slag op de Mookerheide 1574).
Met deze Duiten kan de rekening bij de aangesloten Gildeleden worden voldaan.
Duizenden van deze “schatkistjes” vonden, via gulle gevers, hun weg naar blije ontvangers bij verjaardagen, recepties en andere gelegenheden.

Huys te Moock

Huys te Moock

Doel van de Stichting: Het in de herinnering terugbrengen van de lokale geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog in en rond Mook en Middelaar (Noord Limburg). Tevens probeert de Stichting de plaatselijke historische verhalen en legendes uit deze periode onderdeel te laten uitmaken van ons regionaal cultuur-historisch erfgoed.

Waarom: De Tachtigjarige Oorlog (1568 tot 1648) is, met de vrede van Münster, de kraamkamer geweest voor de vorming van de Nederlandse staat. De krijgshandelingen en gebeurtenissen in die periode in en rond Mook en Middelaar zijn hier nadrukkelijk onderdeel van geweest. Dit hoort tot ons cultureel besef en moeten we koesteren.

Voor wie interessant: Ten eerste natuurlijk voor de inwoners van deze regio maar ook voor toeristen en bezoekers van onze prachtige omgeving met de Mookerheide, de St. Jansberg en de Maasvallei. Maar natuurlijk vooral voor onze kinderen en daarmee voor alle  basisschoolklassen van Nederland.

Smaakparels

Smaakparels

Smaakparels

Smaakparels is een initiatief van food- en agri-ondernemers in de Top van Limburg.

Achtentwintig bedrijven die allemaal de streek en hun streekproducten willen promoten hebben zich al aangesloten bij ‘Smaakparels’. De bedrijven zijn zeer divers, van restaurant tot agrariër en van boerderijwinkel tot minicamping. Maar een ding hebben zij gemeen: zij willen graag samenwerken en de deuren voor u als bezoeker openstellen. Ze ontwikkelen samen leuke programma’s, arrangementen en doen mee aan publieksactiviteiten in de regio.

‘Het Smaakparelsnoer’
Voor de toerist maar ook voor bewoners van de Top van Limburg is ‘Smaakparels’ een lekkere kennismaking met een prachtige gebied met bijzondere natuur.
De bedrijven zijn trots op hun ambachtelijke product en dat willen ze graag uitdragen.
Wat ons betreft noemen we deze bedrijven die aan, of dicht in de buurt van de N271 liggen, voortaan het  ‘Smaakparelsnoer’.

Smaakbeleving
Bezoek de ‘Smaakparels’ om meer te weten te komen over hun bedrijf. Voel, ruik en proef hun producten, boek een arrangement of fiets een Smaakparelroute.

Voor meer informatie kijk op www.smaakparels.nl