Huiskamermenu

Huiskamermenu

 

huiskamermenu

Een drie-gangen diner met een knipoog naar een bepaald seizoen of thema.

Elke eerste donderdag van de maand is verrassend anders, gasten die het fijn vinden een avond op een bijzondere wijze verwend te worden in huiselijke en ontspannen sfeer met muzikale omlijsting of “kleinkunst”. Ongedwongen tafelen, nieuwe mensen ontmoeten of gewoon gezellig aan tafel gaan met vrienden of familie. Gezelligheid staat voorop! En of u nu met z’n tweeën wilt dineren, met een groter gezelschap bent of aan wilt schuiven aan onze gastentafel? Het kan allemaal in de huiskamer van Plasmolen.
Driegangen verrassingsmenu € 35,00 p.p. (excl. consumpties).

 

 

Agenda:

1 november: Verteldiner o.l.v. Maarten Dekkers over WO I (1914-1918)

Lezing van Maarten Dekkers “De Grote oorlog”.

Maarten Dekkers (79) is sinds 2002 als vrijwilliger verbonden aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Hij woont met echtgenote Mieke sinds 1973 in Mook.

Op zondag 11 november a.s. zal het om 11 uur 11 honderd jaren geleden zijn dat de Eerste Oorlog werd beëindigd. Bij het begin van deze verschrikkelijke oorlog schreef de opperbevelhebber van de Duitse troepen von Molkte “dat Europa een tijdperk binnenging van een worsteling, die de loop van de geschiedenis voor de eerstvolgende honderd jaar zou bepalen”. De Duitse keizer schreef aan zijn soldaten dat zij uiterlijk met Kerstmis 1914 weer thuis zouden zijn.

 

De Eerste Wereldoorlog, voor de Fransen “ La Grande Guerre “ en voor de Engelsen “ The Great War” duurde ruim 4 jaren. Tot vandaag is de samenstelling van de Franse bevolking niet in evenwicht door de grote verliezen van de mannelijke bevolking in de Eerste Wereldoorlog! De basis voor een nieuw drama, dat van de Tweede Wereldoorlog, vond zijn aanvang in Versailles in 1919. Historici van nu zijn het erover eens dat het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog niet de schuld was van slechts een enkel land of bevolking, maar het gevolg was van een complex van oorzaken en reacties daarop. Helaas waren er toen opnieuw miljoenen slachtoffers gevallen. Voor hen kwam die erkenning te laat.

6 december: Dineke de Velde Harsenhorst en Niek Edeling

Zacht Stromend Water

Liedjes en gedichten om even voor te gaan zitten.

Ga mee op avontuur en laat je leiden door poëtische teksten, snedige liedjes en fijne stiltes.

De liedjes die Dineke schrijft zijn krachtig in hun eenvoud, haar gedichten wonderlijk toegankelijk en haar presentatie smeuïg en oprecht. Ze raakt je schaamteloos met haar teksten over hoe we het leven zo goed mogelijk proberen te leven en daar regelmatig (niet) in slagen. Dineke begeleidt zichzelf op gitaar.

Niek Edeling is multi-instrumentalist die in veel verschillende muzikale genres thuis is. Van jazz tot wereldmuziek, van experimentele soudscapes tot begeleiding van singer-songwriters. Niek geeft met afwisselende percussie-instrumenten of met chromatische mondharmonica de eigen nummers van Dineke net even dat extraatje dat ze verdienen.

www.dinekedeveldeharsenhorst.nl